Brothers: Tale of Two Sons Türkçe Yama

Brothers: Tale of Two Sons
Kardeş olmak nasıldır bilir misiniz? Kardeşi olmayan bilmez tabii fakat bilen konuyla ilgili çokta konuşmak istemez. Sonuçta hayatın boyunca yanında olan birinden bahsediyorsun, hayatın boyunca ondan bahsetmekten sıkılmışsın, büyük ihtimalle duymak bile istemiyorsun bazen, hatta çok sinirleniyorsun.

Kardeş olmanın böyle bir yönü var tabii, çoğu insan kardeşlerinden, abilerinden, ablalarından bahsederken sıkılır, sinirlenir, bayar. Fakat kimse hayatta bir sorunun olduğu vakit sana destek olacak birinin varlığından deliler gibi güç aldığını söylemez. Kimse sen kötü hissettiğinde seni yargılamadan yanında olacak kişinin kardeşi olduğunu bildiğini söylemez.

Kimse kardeş olmanın, kalplerin kalbinde kişiye ne kadar önemli bir güç verdiğini itiraf etmek istemez.

Ama öyle.

Kardeş olmak çok önemli, kardeş olmak çok güzel bir şey, kan bağı olsun olmasın, eğer iki insan birbirine “kardeş” sıfatı verecek kadar bağlıysa, bu hayatta kazanılan en güzel sıfatlardan biridir.
İşte Brothers: Tale of Two Sons , bize bu ince soru ekseninde çok güzel yanıtlar verecek gibi duruyor. En azından oyunun yapımcısı Starbreeze Studios’un amaçlarından biri bu.

Brothers: Tale of Two Sons

Evet, Brothers, gerçekten benim bu yıl içerisinde en çok  beklediğim oyunlardan biri. Starbreeze tarafından geliştirilen oyunun çıkmasına çok az kaldı fakat şimdiden ufaktan hareketlenmeler başladı. Peki ama Brothers’ı bu kadar özel yapan ne?

Şimdi size bir takım oyunlardan bahsedeceğim, özel bir hissiyatla oyuncuyu kendine bağlayan oyunlardan, ICO ve Shadow of Colossus bunlardan sadece ikisi, Brothers’ta benzer bir hissiyatı oyuncuya yaşatmayı planlıyor.

Brothers, aynı zamanda iki kardeşin babasıyla olan ilişkilerini de sorgulayan bir hikaye yapısına sahip olacak gibi. Hatta hikayenin çatısını bu oluşturuyor diyebilirim. Hasta olan babalarını iyileştirmek için yola düşen iki kardeşi aynı anda canlandıracağımız yapım, oynanış mekaniklerini de buna yansıtıyor.

Brothers: Tale of Two Sons

Evet, oldukça hoş bir mekanik. İki kardeşin birbiriyle olan interaksiyonlarıyla ilerleyebileceğiniz Brothers, bunu vurgulamak için karşınıza çeşitli bulmacalar sunuyor ve bu bulmacaları kardeşinizle birlikte çalışarak geçmenizi istiyor.

Özellikle konsolda oldukça enteresan bir oynanış mekaniği var, sol analog stick bir kardeşi yönlendirirken sağ analog stick diğer kardeşi yönlendirmeye yarıyor, bu bağlamda bazı durumlarda beyninizin iki kısmını da kontrol edeceğiniz, el göz koordinasyonuna hitap eden bir yapım olarak karşımıza çıkacağa benziyor Brothers.

İNDİR

Yorumlar