Killer is Dead Türkçe Yama

Killer is Dead
Japonya enteresan memleket, yiyeceği enteresan, havası enteresan, kültürü enteresan, animeleri, canavarları falan da enteresan derken, oyunlarının enteresan olması hiç enteresan değil.
Goichi Suda diğer bir adıyla Suda 51 ise bu çılgın memleketin çılgın oyun tasarımcılarından, kimdir bu Goichi Suda diye soracak olursanız, geçtiğimiz jenerasyonun vahşetli, çılgın oyunu No More Heroes desem yeterli olur sanırım.

İçerdiği şiddet öğeleri yüzünden zamanında bol bol eleştirilen fakat milyonlarca oyuncunun bayıla bayıla oynadığı yüksek oktanlı aksiyon oyunu No More Heroes’un üzerine benzer mekaniklerle farklı bir konseptte gelen oyun Killer is Dead ise bizi yine Suda-San’ın çılgın, aksiyonlu, cinsel füzyonlu dünyalarına götürecek gibi görünüyor.

Şimdi, Killer is Dead’in hikayesi oldukça enteresan, oyunun konseptinin ana başlıklarına bakacak olursak; kılıçlar, şiddet, kadınlar, kılıçlar, daha çok şiddet ve seks geliyor. Böylesine bir oyunu oynamak ise biz zavallı oyunculara düşüyor.

Killer is Dead, 35 Yaşında bir cinayet firması olan Brian Execution’ın çalışanı Mondo Zappa’nın hikayesini anlatıyor. Dışarıdan oldukça düz görünen Mondo, aslında epey hasta bir karakter, oynanış videolarından anladığımız kadarıyla, ciddi psikolojik sorunları var gibi,tabii klasik bir Suda oyununda, bu beklediğimiz bir şey.

Mondo’nun çalıştığı firma Bryan Execution Firm ise Bryan Roses isimli bir cyborg tarafından çalıştırılıyor, Mondo, Bryan’dan aldığı tehlikeli suçluları öldürme görevlerini keyifle yerine getirirken, hayatı kendi çapında anlamaya çalışıyor.

Bütün bu hikaye konseptinin çevresinde bol bol katliam, seks, kadınlar ve kılıçlar var tabii.
Tabii konsept böyle olunca, bu oyunun diğer Suda oyunları gibi oldukça tartışılacağı bariz, özellikle geçtiğimiz aylarda duyurulan “Jigolo Modu” videosu, Amerika’da günümüzde yaşanan video oyunları tartışmalarını arttıracak gibi.

İNDİR

Yorumlar

Yorum Gönder

Anonim seçeneğini seçerek kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.