Kingdom Hearts 3 Türkçe Yama

Kingdom Hearts 3
Uzak bir anı gibi, dağılmış bir hayal, dağılmış bir hayal gibi, uzak bir anı...Parçaları sıraya koymak istiyorum, senin ve benim..." Sora
Kingdom Hearts III

28 Mart 2002 tarihinde dünyayla buluşan ve zamanının en iyi hikayelerinden biri olan Kingdom Hearts, farklı dünyaların hikayesini anlatıyor. Serinin üçüncü oyunu Kingdom Hearts III, tekrar Square Enix tarafından bizlere sunulacak. PS4 ve Xbox ONE platformlarına gelecek ve role-playing başta olmak üzere, aksiyonu da beraberinde getirecek.

Yapımın çok geniş bir hikayesi ve tarihi var bu sebeple eğer Kingdom Hearts'ın hikayesinin tamamını öğrenmek istiyorsanız sıralamanız şu yönde olmalı: Kingdom Hearts Birth by Sleep, Kingdom Hearts, Kingdom Hearts: Chain of Memories, Kingdom Hearts 358/2 Days, Kingdom Hearts II, Kingdom Hearts coded ve Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Aralarından PSP ve Nintendo 3DS platformuna uygun oyunlar var. Doğal olarak siz en iyisi Kingdom Hearts HD 1.5 Remix'i bekleyin. 13 Eylül tarihinde, PS3 platformuna çıkacak ve KH serisini HD olarak oynamanızı sağlayacak.

Kingdom Hearts III

Hikaye bakımından Kingdom Hearts'ı popüler kılan en önemli neden, Disney kahramanlarının da başrolde yer alması. Mickey'den tutun, Donald'a kadar birçok karakter, Final Fantasy serilerinden bile bazı düşmanlarla, bizleri baş başa bırakıyor. Sadece Disney ile sınırlı bırakmayıp; bizleri Sora, Kairi ve Riku gibi orijinal karakterlerle de tanıştırıyor.

Kingdom Hearts III'e geçmeden önce, genel hatlarıyla KH'tan bahsetmek istiyorum. Arkadaşlığın ve dostluğun arasındaki o ince çizgiyi bizlere öğreten Kingdom Hearts, Sora'nın başka bir dünyaya çekilmesiyle başlıyor. Destiny Adaları ve dostlarından çekilip koparılan Sora, Keyblade isimli özel bir silahla tanışır. Bu kılıç kalpsizler denilen, siyah ve sadece zarar vermeye yönelik yaratıkları durdurmak için kullanılmaktadır. Traverse Town'da kendisini yalnız bulan Sora, Donald ve Goofy ile tanışır. Onlar da kralları Mickey'i aramaktadır ancak Mickey aslında bambaşka bir görevdedir. Tüm dünyanın ve bulundukları evrenin zaman içerisinde bozulacağını bilen Mickey, dengeyi korumak için kendisini özel bir göreve atar.

Kingdom Hearts 3

Sora'yı bulan ve ona yardım eden birkaç FF karakterini, bize oyun boyunca rehberlik ediyor.
İnsanların kalplerini çalan ve onların ışıklarıyla beslenen diğer kalpsizler, yeni kalpsizlerin doğmasını sağlıyor. Bu sayede tüm karanlığın yayılması için, ortam düzenlenmiş oluyor. Keyblade'in önemini de hatırlatmak isterim. Disney dünyalarına düzeni getirirken, ihtiyacımız olan şey, keyblade'miz. Sora'yı yönlendirirken, kalpsizleri bulunduğu dünyadan temizlemek ve bir daha da girmemelerini sağlamak için, keyblade'imizi kullanıyoruz.

Kalpsizlerden bahsetmişken, her insanın bir de kalpsiz versiyonu bulunmakta. Mesela KH serisinde Xehanort isimli bir karakterle tanışıyoruz ve karanlığa düşmesi yüzünden Ansem isimli bir kalpsize dönüşüyor.

Kingdom Hearts III

Orjinal oyunun girişi hatırlarsanız, Disney'den tanıdığımız Maleficent'ın, Ansem tarafından kullanılmasıyla başlıyor. Kalplerin Prensesleri'ni arayan Ansem, tüm prensesleri bulursa (Uyuyan Güzel, Pamuk Prenses, Jasmine vb. Disney prensesleri) Kingdom Hearts'a olan kapıyı açacak ve tüm dünyalara hükmedecektir. Bunu bilen Disney'in diğer kötüleri, gücü tatmak için tüm kötü yolları kullanmaya başlarlar. Kötüler amacına ulaşmış olsa bile, kendi kalbini feda eden Sora sayesinde, dünyalar tekrar dengeye kavuşur. Kalbini kaybeden Sora, bir kalpsize dönüşür ancak Kairi sayesinde eski haline döner.

İNDİR

Yorumlar