The Bureau: XCOM Declassified Türkçe Yama

The Bureau: XCOM Declassified
Firaxis Games geçtiğimiz sene bizlere XCOM: Enemy Unknown'u sunduğunda bu olayın bu kadarla kalmayacağını tahmin etmiştik. Nitekim bir sene sonra XCOM macerasında yeni bir soluk bizlere kendisini tanıttı.

Her ne kadar adında XCOM geçse de The Bureau diğer XCOM oyunlarından tür olarak oldukça farklı. Bu sefer sahneyi Firaxis Games yerine 2K’nın alt bölümü olan 2K Marin almış ve yeni bir strateji oyunu yerine XCOM frenchise’ına bir TPS oyunu sunmayı uygun bulmuş.

The Bureau: XCOM Declassified’ın (TBXD) konusu bu sefer bir adam üzerine odaklı. Yıl 1962, FBI ajanı William Carter’ın dünya üzerinde diğer ajanlardan çok farklı olarak halletmesi gereken bir görev var; dünyayı istila etmek için gelen uzaylıları yok etmek.

TBXD temel olarak XCOM: Enemy Unknown’un üçüncü şahıs shooter versiyonu olmuş. Oyunda siz Ajan Carter’ı yönetseniz de görevlere ekip halinde çıktığınızı için onlara komuta etmeyi de zorunlu kılıyor.

Battle Focus adlı özelliği Space tuşu ile aktif hale getirdiğinizde tıpkı Enemy Unknown’daki gibi taktik menüsü açılıyor ve ekibinizdeki diğer üyelere kendi özellikleri dahilnde emirler vererek çatışmaları daha çekilir hale getiriyorsunuz.

Uzaylı öldürmek takım işidir
Yine her görevden önce ekibinizi ve onların techizatını belirleyip mevcut görevler içerisinden birisini seçerek göreve başlıyorsunuz. Görev haritaları geniş ve çeşitlilik mevcut lakin oynadığım ön inceleme versiyonunda haritadaki her binanın içerisine girip çıkma gibi bir durum söz konusu değildi maalesef. Belki tam sürümde bu durum farklı olur.

Bunun yanında oyunda ciddi ses sorunları mevcut. Aslında sesler, seslendirmeler ve müzikler oldukça güzel. Özellikle müzikler ortamın atmosferine göre değişiklilik göstererek sizleri havaya sokuyor ancak sesler kısmında bazı teknik aksaklıklar mevcut. Bunların tam sürümde düzeltileceğini umut ediyorum.

Yapay zeka ise aslında bir strateji oyunu ve TPS karşımı (oynanış olarak olmasa da mantık olarak öyle) olan TBXD için biraz garip. Garip olmasının nedeni şu ki düşmanın yapay zekası oldukça iyi lakin kendi ekip arkadaşlarınız için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Düşman doğrudan sipere koşarken ekibinizden bir kişi diğerini iyileştirmek için yanına giderken ateş hattının ortasından geçiyor. Ekibinizdeki diğer kişilerin hareketlerine hiçbir şekilde müdahale edemediğiniz için de bu oldukça ciddi bir problem oluşturabiliyor.

İNDİR

Yorumlar

Yorum Gönder

Anonim seçeneğini seçerek kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.