Might & Magic X: Legacy Türkçe Yama

Might & Magic X: Legacy
Might & Magic pişmanlıktır, bu kadar net konuşuyorum. Benim bu oyuna kurban gitmiş arkadaşlarım var, senelerce Might & Magic oynamaktan kız arkadaş bulamayan tanıdıklarım, eşim dostum var. Bu resmen bir zehirdir, bu resmen bir sapkınlıktır, Might & Magic oyunlarının ve türevlerinin kesinlikle fantastik şeyler seven insanlardan uzak tutulması gerekiyor, o sebeple bugün eşinize dostunuza bir iyilik yapın, onu bu ilk bakıştan uzak tutun.

Geri kalan yalnız kalpler için cesurca devam edeceğim ama. Might & Magic, bir türü tanımlamış yegane oyunun ismidir, yani bunun ardında yatan deliliği ve hikayeyi anlatsam ne ben ofisten çıkabilirim ne de siz bu yazıyı bitirebilirsiniz, bu sebeple özet geçmeyi uygun buluyorum.

Might & Magic X: Legacy

Might & Magic demek gerçekten muhteşem oyunların yanında rezalet oyunlara da sahip olmak demektir. 1986 Yılında çıktığında Ultima ve Wizardry ile birlikte gerçekten yeni bir tür tanımlamışken, bir sürü gencin hayatını karartmıştır. Şimdi o yıllarda oyun oynayan çoğu genç evlenip çoluk çocuğa karıştı fakat bu insanlar hiçbir zaman yeni Might & Magic oyunlarından umutlarını kesmediler.

Şimdi ise, terör ve uykusuz saatler geri dönüyor. Ubisoft’un yeni açıkladığı Might & Magic X: Legacy, Retro kökenine bağlı bir şekilde çıkmaya hazırlanıyor.
Şimdi Retro köken demişken, metroya binmem, retroyu sevmem demeyin, Retro iyidir ve dozunda kullanıldığında güzeldir.

Aslına bakarsak, Retro derken abartmıyordum. Might & Magic eskiden neyse Legacy’de öyle olacak, bundan kastım yine aynı mekaniklerin kullanılıyor oluşu. Evet grafiksel anlamda oyun modern olacak tabii ki fakat yine M&M bizim bildiğimiz M&M olarak geliyor.
Her karakterin ayrı seviyeleri ve yetenekleri var, bunlar 0 ile 25 arası bir skalada değişiyor. Yeni seviyeler aldığınızda klasik bir şekilde gelen puanları yetenekleriniz arasında dağıtıyorsunuz, böyle böyle gittikçe güçleniyorsunuz.

Might & Magic X: Legacy

Aslında, bazı şeylerin hatırladığımız gibi geri gelmesi hoş olabiliyor. Mesela ben bu Might & Magic oyunu ile ilgili çok büyük bir heyecan duymuyorum çünkü zaten oyun antik formülüne uygun bir şekilde yapılıyor. Mesela sınıf olarak yine Human, Orc, Elven ve Dwarven var. Her ırk için seçebileceğiniz üçer adet sınıf var, bu sınıfların bazıları “Might” sınıfı bazıları ise “Magic” sınıfı, arada karışık olanlarda var.

İNDİR

Yorumlar

Yorum Gönder

Anonim seçeneğini seçerek kayıt olmadan yorum yapabilirsiniz.