Rayman Legens Türkçe Yama

Rayman Legends
Çocukluğu video oyunlarıyla geçen herkesin bildiği bazı karakterler vardır, Super Mario, Sonic, Haggar ve buna benzeyen bir çok isimden bahsediyorum. Bu isimler arasında aklınıza Rayman gelmiyorsa, gerçekten çok ayıp ediyorsunuz demektir, çünkü eklemsiz kahramanımız emin olun video oyunlarıyla geçen ömrünüzün köşesinden kıyısından mutlaka geçmiştir.

Rayman Legends ise kahramanımızın nostaljik dönüşünü müjdeliyor, özellikle tavşancıklar tarafından ünü oldukça gölgelenen ve uzun zamandır böylesine bir oyununu oynayamadığımız Rayman Legends projesi, eski platform oyunlarını özleyen ve “Ah Rayman olsa da oynasam” diyen pek çok oyuncuyu kesinlikle mutlu edecek gibi görünüyor.


Eklemsiz kahramanımız, oldukça görsel ve renkli bir platform dünyasında yeniden kendisini bulmuş diyebilirim. Oyunun yönetmeni efsanevi Mcihel Ancel’in iyi bir iş çıkarttığını söyleyebilirim. Üç boyutla iki boyutun muhteşem kombinasyonu, gerçekten zorlu fakat bir o kadar zekice tasarlanmış bölümler ve farklı taktikler gerektiren oynanış yapısı ile sarı oğlana can gelmiş!

Eski platform oyunlarını ne kadar oynuyordunuz bilmiyorum fakat eğer platform oyuncusuysanız Rayman’da yaratıcı ekibin denediği şeyleri gerçekten takdir edeceksiniz, oyunun görselliğini ve eskiye selam çakan görsel kodunu geçiyorum, yukarıda bahsettiğim oynanış, mekanikler ve farklı boss dövüşleri gerçekten Rayman Legends’ı eğlenceli yapan, oldukça basit ama bir o kadar keyifli yönlerden. Bu kısımda Ancel’ın etkisi tartışılmaz bence.

Legends, pek çok oyundan edindiği fikri ve bilgiyi burada tek bir misyonla harmanlıyor; daha fazla eğlence. Yani Guitar Hero ile Bit Trip Runner’ın birleşimi tadında bölümleri tadından yenmezken, aynı zamanda benzer güzel mekaniklere sahip oyunlardan da çeşitli tatlar var.
Farklı mekaniklerin kullanımı dışında Rayman efendi güzel yumruk atıyor, Rayman’ın eklemsiz hareketleri yine her zaman olduğu gibi çok akıcı ve bir o kadar izlemesi eğlenceli.

Bölümlerin sonlarında gelen boss dövüşleri ise oyun boyunca öğrendiğiniz pek çok taktiği ve hareketi sizden kullanmanızı talep edebiliyor, bence bu Megaman X’te kullanılan “Bölüm tasarımının oyuncuya oyunu öğretmesi” taktiği gerçekten özlenen bir etkiydi ve Rayman Legends’te bu etkiyi görebildiğimize sevineceğiz gibi duruyor.

İNDİR

Yorumlar