Wolfenstein: The New Order Türkçe Yama

Wolfenstein: The New Order
Wolfenstein’ı hepimiz biliyoruzdur, hani şu efsanevi Nazi öldürdüğümüz fenomen FPS var ya, işte o oyun. Şimdi Wolfenstein geri dönüyor, milyonlarca hayranı ise tekrar BJ Blazkowicz’in geri döneceğinin bilincinde bir şekilde heyecanlı.

Wolfenstein, Nazi’leri düşman olarak ortaya çıkartan ilk oyunlardan biri. Serinin ilk oyunu Castle Wolfenstein 1981 yılında çıktığında çok büyük olay olmuştu, 1981’den bu yana ise seri çok değişti, çok yol aldı, MachineGames tarafından yapılan ve Bethesda tarafından yayınlanacak olan yeni oyunu ise serinin yeni jenerasyonda temsilcisi olacak gibi görünüyor.



Wolfenstein serisinin dokuzuncu oyunu olan The New Order ile birlikte özlediğimiz hikaye bazlı tek kişilik oynanış geri dönüyor. 1960 Yılında Nazi’lerin 2.Dünya Savaşı’nı kazandığı alternatif bir gelecekte geçen oyunda efsanevi William Blazkowicz’i yönetiyoruz ve dünyayı ele geçiren Nazi güçlerine karşı savaşıyoruz. Yer olarak Avrupa’yı alan oyun genel olarak eskiden olduğu gibi Nazi mekanlarına girip yüzlerce düşmanı öldürmekle geçeceğe benziyor.

Tabii bunu Nazi’lerin kontrol ettiği süper silahları ele geçirmek için yapacağız. Kolay değil mi?

Burada değinmem gereken bir nokta ise Wolfenstein’da olaylardan sonra OSA ajanı Blazkowicz’in yaşadığı hafıza kaybı ile geçen 14 yılın ardından birden bire tekrar daha güçlü Nazi’ler ile karşılaşması, oyun yer yer Blazkowicz’in bununla ilgili yaşadıklarını da konu alacak gibi.

New Order, zorluğu ile ilk etapta göze çarpıyor, hem yayınlanan videolar olsun hem de yapımcıların söyledikleriyle olsun, anlıyoruz ki artık yüz kurşun yiyip hayatta kalamayacağız. Çok ama çok dikkatli oynamamız gerekecek New Order, aksiyon olarakta epey iddialı. Call of Duty ile gelen zamanla sağlığınızın yenilenme durumunu tamamen ortadan kaldırarak sizi yaşamınız için savaşmaya zorlayacak. Bütün bunların yanında harita veya pusula dönemi de bitiyor, oyunda bütün gitmeniz gereken yerleri kendiniz bulmalısınız. Bence bu modern oyuncuları oldukça sıkacak bir durum.

Geçmiş Wolfenstein oyunlarında bir büyü ve okült olayı vardı belki hatırlarsınız, bu sefer konsept biraz daha farklı, Nazi’ler büyüden üfürükten medet ummayı bırakıp kendilerini vermişler teknolojiye. Robotlar, exo skeleton tadında mekanik kıyafetler gırla gidiyor.

New Order, sadece bir aksiyon oyunu olmayı hedeflemiyor. Geçmiş Wolfenstein oyunlarında biraz kiç duran “kötü naziler” konsepti bu sefer Nazi rejiminin gerçekten ne kadar korkunç olabileceğini gözler önüne serecek gibi. En azından yapımcıların yapmayı planladıkları şey bu, oyuncuları Nazi hegemonyasının savunmasız insanlara yaptıkları şeylere şahit edip, bir nebze gerçekten dünyanın böyle olmasının ne kadar kötü olabileceğini göstermeyi istiyorlar.

İNDİR

Yorumlar