Broken Sword: The Serpent's Curse - Part 1 Türkçe Yama

Ülkemizde çok küçük bir kesime hitap etse de bazı macera oyunları vardır ki tıpkı popüler oyunlar gibi isimleri herkesçe tarafından bilinir. Bunlardan birisi şüphesiz Monkey Island serisi. Özellikle The Curse of Monkey Island ile adını sadece macera oyunları piyasasına değil, tüm oyun evrenine altın harflerle kazımıştır. 2D grafikleri, karakterleri ve müthiş mizahı ile herkesin takdirini kazanmıştı Guybrush ve ekibi.

2000'li yılların başlarında ise Syberia serisi yine macera oyunlarını bir hayli gündeme getirmişti. Biraz fantastik, biraz bilimkurgu ama en önemlisi içine çeken hikâyesi, dönemine göre eşsiz arka plan grafikleri ve karakterleri ile olsun, oynayanının içine işleyen bir seriydi. Elbette arada başka başarılı macera yapımları boy göstermişti ama ünleri “macera oyunları” kategorisinden fazlasına çıkamamıştı. Günümüze geldiğimizde Telltale Games, Walkind Dead serisi ile olsun The Wolf Among Us ile olsun macera oyunlarını yeniden gündeme getirdi ama kaliteli yapımlar olmalarına rağmen klasik macera oyunları kategorilerine girmiyorlardı.

Monkey Island ve Syberia serileri dışında bir yapım daha vardı ki çıktığı 1996 yılında tüm gözler üzerine çevrilmişti. Günümüzde bile oynanan ve ülkemizde Türkçe yama ile oynanabilen bu yapımın adı Broken Sword: The Shadow of the Templars’dı.

Şahane 2D grafikleri, sürükleyici hikâyesi, espritüel George Stobbart ve kendisine eşlik eden, Fransız aksanı ile “Jorc” diyerek insanları adeta mest eden Nicole “Nico” Collard’ın macerası herkesin gönlünde taht kurmuştu ve en iyi macera oyunları arasında kendine güzelce yer etmişti.

Oyunun yakaladığı büyük başarıdan sonra ikincisi, 3D grafiklere ve daha ciddi bir ortama sahip olan üçüncüsü ve son olarak saçmalayan dördüncü bölümü de çıktı ama hiçbiri ilki (şahsen ikincisini de ekleyebiliriz) kadar sevilmedi ve dördüncü oyunun çıkmasından tam altı yıl sonra, yani 2012’de serinin yaratıcısı Charles Cecil ve ekibi Revolution Software yeni bir Broken Sword oyunu ile geri dönmenin hazırlığına girdiler.

İNDİR

Yorumlar