Killzone: Shadow Fall Türkçe Yama

Yeni neslin çıkış oyunlarından biri olan ve Sony’nin kendine has serisindeki dördüncü oyun Killzone: Shadow Fall büyük bir ihtişamla çıkışını yaptı. Oyun çıkmadan önce gösterilen videolar, söylenen sözler ve yapılan duyurular beni çok ciddi etkilemişti. Killzone serisinin aslında benim için pek bir önemi yoktu. Gözüme her zaman sıradan bir oyun olarak gelmişti. Sebebini tam olarak anlayamasamda bu tam olarak böyleydi. Ben de yeni neslin ilk oyunlarından olan Killzone: Shadow Fall’a gözümü dikmiştim.



PlayStation’ın üzerinde büyük bir etkisi bulunan ve özellikle Türkçe çıkması ile birlikte bizlerin daha da çok dikkatini çekmiş olan Killzone 3’ün çok çok ilerisine gidiyoruz yeni oyunumuz ile birlikte. Aslında o kadar da uzaklaşmıyoruz fakat 30 yıl benim için oldukça uzun bir dönem. Killzone: Shadow Fall’un hikayesi siz nasıl bakarsanız ona göre şekilleniyor diyebilirim. Yani hikayeyi sevmeyen kişiler oyunu şöyle görebilirler: “İşte yine iki ulus arasında savaş var. Bunlar birbirlerini dövüyorlar. Biz de barışı sağlamaya çalışıyoruz. Hikayeye fazla kafa takma zaten oyun yeni nesil grafikleri önemli.” İşte bu benim için yanlış bir kavram diyebilirim.

Killzone serisindeki hikaye nedense seriyi pek sevmememe rağmen bana her zaman çekici gelmiştir. Biliyorum içerisinde pek çok klişe durum var fakat yine de güzel bir hikayesi bulunuyor bence. Killzone: Shadow Fall’un hikayesi yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi Killzone 3’te gerçekleşen olayların 30 yıl sonrasında yer alıyor. İkinci extrasolar savaşın ardından Helghan gezegeni petrusite radyasyon ile kaplanmış durumda ve tamamen yaşanılmaz bir hal almış gibi görünüyor. Bu gezegenden sağ çıkan çok az Helghan’lı var ve onlar Vekta’dan yardım dilenir olmuş. Vektalılar da onları kapıda bırakmıyorlar ve gezegenlerinin bir kısmını onlar için ayırıyorlar.

Daha sonra Vekta gezegenini bir bölümüne Yeni Helghan inşa ediliyor ve Helghanlılar burada yaşamlarına devam ediyorlar. Tabii Vektalılar ile Helghanlılar arasındaki savaş devam ediyor fakat iki ulus barış içinde yaşadıkları için bunu gösteremiyorlar. Birbirlerine saldırmamaları için iki devlet arasında koca bir duvar bulunmakta, tıpkı bir baraj gibi. Bu duvarın ötesine geçmek iki ulus için de yasak.

İNDİR

Yorumlar